Wat healthy food solutions voor scholen doet

HEALTHY SCHOOL

“Het is nooit te laat voor een gezonde jeugd” 

Healthy Food Solutions maakt zich sterk voor onze jeugd. Vooral voor Leerlingen en studenten is het belangrijk dat op alle onderwijs instellingen een gezond alternatief wordt aangeboden als maaltijd, snack of tussendoortje als vervanging van het huidige ongezonde aanbod.

Healthy Food Solutions sluit zich aan bij de bevindingen van het RIVM (Rijks Instituut Volksgezondheid en Milieu) en doelstelling van Staatssecretaris Martin van Rijn ervoor te zorgen dat de ongezonde drank en snackautomaten plaatsmaken voor een gezond aanbod voor onze jeugd.

De voedingsomgeving op scholen dient te veranderen. Waar vandaag nog op meer dan 80% van de onderwijsinstellingen een ongezond voedingsaanbod geldt, helpt Healthy Food Solutions onderwijsinstellingen hun aanbod aan te passen aan de richtlijnen en eisen van het Voedingscentrum, de stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en de GGD. Samen zijn we met zijn allen verantwoordelijk!

HEALTHY Food solutions en de gezonde  SCHOOL

Healthy Food Solutions beantwoord de 4 nieuwe richtlijnen voor het predikaat Gezonde School als volgt;

1. Aanbod
Het gehele Healthy Food Solutions assortiment sluit naadloos aan bij zowel het Zilver als Gouden School predicaat.

2. Plaatsing & ‘Nudging’
Onze adviseurs helpen uw onderwijsinstelling bij het zoeken naar de juiste opstelling en plaatsing, bedrukking en inrichting van uw aanbod

3. Beleid
Ook hier werken wij graag met u samen en ondersteunen wij activiteiten die de bewustwording en kennis over gezonde voeding en drank vergroten bij uw en uw leerlingen c.q. studenten door aanwezigheid van ons Healthy Team op ‘proefdagen’, sportdagen, open dagen etc.

4. Uitstralingspunten
In deze adviseren wij u waar uw uw posters en ander materiaal kunt plaatsen om aan te sluiten bij de eisen van het Gezonde School Predikaat. Tevens zijn al onze automaten voorzien van de juiste bestikkering en een fris en gezond ‘uiterlijk’.

logo gezonde school

 

Healthy Food Solutions is volledig op de hoogte van de nieuwe (2016) richtlijnen van het Voedingscentrum en kan u in deze assisteren.